REIWAG-Djelatnici higijenskog održavanja obavljaju veličanstven posao

Die Presse, PEOPLE & BUSINESS

Djelatnice kao Zlata Demirovic trenutno rade u otežanim uvjetima u hermetički zatvorenim domovima umirovljenika

Sve površine se čiste i dezinficiraju

(sve fotografije: REIWAG)

Junacima današnje promijenjene svakodnevice pripadaju i djelatnici higijenskog održavanja koji prvenstveno u bolnicama i staračkim domovima obavljaju svoje zadatke u otežanim uvjetima, ponekad i uz znatno veći rizik.

Tvrtka REIWAG Facility Services, osnovana 1903 godine, može se referirati na više od 100 godina iskustva u ovom području. Tvrtka REIWAG Facility Services nudi cjelovita rješenja za čišćenje svih unutrašnjih i vanjskih prostora, bilo da se radi o zgradama, trgovačkim centrima, industrijskim postrojenjima, bolnicama ili domovima umirovljenika. Djelatnici su već duže vrijeme dobro obučeni, poznaju sve potrebne mjere higijenskog održavanja i profesionalno ih provode, iz dana u dan.

"Divimo se našim zaposlenicima koji uspijevaju nastaviti raditi kao i prije", kaže izvršni direktor REIWAG-a g. Viktor Wagner o trenutnoj situaciji svojih djelatnika. U krizi je primijetio da se ugled djelatnika higijenskog održavanja poboljšava, tema čistoće sada je važnija nego prije. "Mi smo već ranije propagirali i upučivali na intenzivno pranje ruku. Gotovo nitko ne vjeruje koliko je važno pranje ruku u trajanju od 30 sekundi" kaže g. Viktor Wagner, koji je iznimno ponosan na svoje zaposlenike ovih dana, koji svakodnevno rade u teškim uvjetima.

Jedna od tih heroina svakodnevnice je gđa. Zlata Demirović. Ona je djelatnica tvrtke REIWAG Facility Services od lipnja 2013.godine.Ona je napredovala od djelatnice higijenskog održavanja do voditeljice održavanja u umirovljeničkom domu i odgovorna je za 15 zaposlenika. Sa svojim timom trenutno čisti dom umirovljenika Laaerberg u znatno otežanim uvjetima. Dom u Laaerbergu trenutno je hermetički zatvoren, pa čak nisu niti dozvoljeni posjeti rodbine u domu kako bi se izbjegao rizik od infekcije za štićenike, koji bez sumnje pripadaju visokorizičnoj skupini. Žalosni primjeri iz nekoliko zemalja s visokom stopom smrtnosti dokazali su ispravnost mjera. Gđa.Fatima Dizdarić, voditeljica REIWAG-a zadužena za održavanje u staračkim i dječjim domovima , također već nekoliko tjedana sa svojim zaposlenicima daje znatan doprinos kako bi zajedničkim snagama uspješno savladali korona krizu.

 

PEOPLE & BUSINESS
Izdavačka kuća "Die Presse" Verlags-Gesellschaft m.b.H. & CoKG

Koordinator: Caroline Tanzer
E-Mail: caroline.tanzer@diepresse.com
Telefon: +43/(0)1/514 14 323