REIWAG je stekao većinski udio

REIWAG je stekao većinski udio u tvrtki Atrium d.o.o. , vodećem upravitelju nekretninama u Srbiji

REIWAG Facility Services GmbH, sa sjedištem u Beču, stekao je 64% udjela u tvrtki Atrium koja se bavi upravljanjem nekretninama u Srbiji krajem 2022. godine.

Novo partnerstvo će omogućiti značajan rast REIWAG-ovih usluga u Srbiji i unaprijediti sposobnosti tvrtke u uslugama vezanim uz nekretnine kao što su posredovanje, upravljanje objektima, usluge čišćenja i tehničkog održavanja.

Kroz REIWAG-ov većinski udio, tvrtka Atrium dobiva pristup centrima znanja i mogućnostima obuke, kao i REIWAG-ovu stratešku suradnju s LIONSBOT-om, vodećim svjetskim proizvođačem robota za čišćenje proizvedenih u Singapuru.

REIWAG je austrijska grupacija tvrtki u obiteljskom vlasništvu financirana sa vlastitim kapitalom s godišnjim prihodom u 2022. godini od 89,5 milijuna eura, sa više od 3000 zaposlenih.

Trenutno se dnevno održava gotovo 7,1 milijun m/2 površina u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Atrium je integrirani pružatelj usluga upravljanja nekretninama kojeg je 2005. godine osnovao Roman Klott. Tvrtka trenutno zapošljava više od 300 djelatnika i upravlja velikim luksuznim poslovnim i stambenim objektima kao što su Beograd na vodi, Galerija Shopping Mall i Beograd Office Park. Tvrtka je također među prvima dobila srpsku licencu za upravljanje objektima.