Promijenite postavke kolačića

Promijenite postavke kolačića

Zaštita podataka - smjernice

OPĆENITO

Zaštita vaših osobnih podataka posebno je važna za REIWAG Facility Services Group. Stoga obrađujemo Vaše podatke isključivo na temelju zakonskih propisa (Zakon o zaštiti osobnih podataka). U okviru ove izjave o privatnosti obaviještavamo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka unutar naše web stranice.

 

Odgovornost za zaštitu podataka

Za zaštitu podataka odgovoran je REIWAG Facility Services d.o.o., Kneza Branimira 29, HR - 10 000 Zagreb, Croatia
Tel.: + 385 1 457 - 3946, Fax: + 385 1 457 - 3947

Ukoliko imate pitanja o zaštiti podataka, molimo da se obratite na info@reiwag.hr

 

Koje podatke prikupljamo?

Prilikom pozivanja ove web stranice, web poslužitelj prijavljuje u svrhu osiguravanja adekvatne informacije i sigurnosti sustava za svaki zahtjev slijedeće podatke: IP adresa, korisničko ime, datum i vrijeme pristupa, kao i tehničke informacije preuzete sa web portala, korišteni preglednik i pristupni URL.

Osobni podaci kao što su vaše ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa se ne prikupljaju, osim ukoliko te podatake ne stavite dobrovoljno na rapolaganje na za to predviđenim mjestima (npr. kod prijave na  newsletter). Osobni podaci koje dajete obrađuju se samo u svrhu postupanja s vašim zahtjevom ili odgovaranjem na vaš zahtjev. Prijenos tih podataka trećim stranama nije moguć.

 

Svrha prikupljanja podataka

Gore navedeni pristupni podaci koriste se samo za statističke procjene i u agregiranom obliku u svrhu poslovanja, sigurnosti i optimizacije web stranice (uglavnom legitimni interesi). Svako daljnje korištenje vaših osobnih podataka odvija se samo uz vaš pristanak.

 

INFORMACIJE NA WEB STRANICI

Što su kolačići?

Naša web stranica koristi takozvane kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na korisnikovom uređaju pomoću preglednika. One ne mogu uzrokovati štetu.

Korištenjem kolačića možemo učiniti našu web stranicu jednostavnijom za korištenje. Oni nam omogućuju da prepoznamo vaš preglednik pri slijedećem posjetu. Ukoliko to ne želite, možete postaviti preglednik tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića i to dopustite samo u pojedinim slučajevima. Deaktiviranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše web stranice.

 

Obavijest o zaštiti podataka vezanim za sesiju kolačića  (anonimni)

Prilikom korištenja web stranice u vašem pregledniku pohranjuju se takozvani kolačići sesije koji se brišu kada zatvorite preglednik. Pohranu kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom u vašem pregledniku; međutim, napominjemo da u ovom slučaju nisu sve mogućnosti ovog web mjesta u potpunosti iskorištene.

 

Obavijest o zaštiti podataka vezanim za trajne kolačiće (anonimni)

Ova web stranica koristi trajne anonimne kolačiće s dugoročnim razdobljem valjanosti. Oni se koriste da vas ponovno prepoznaju kao korisnika i trajno spremaju nakon vašeg pristanka korištenje kolačića za ovu stranicu (oboje i sesije i trajne kolačiće). Podaci pohranjeni u ovom kolačiću ne sadrže nikakve osobne podatke.

 

Integracija usluga i sadržaja trećih osoba

Na našoj web stranici može se dogoditi da sadrže sadržaje treće strane, kao što su YouTube videozapisi, karte sa Google karata, RSS feedovi ili grafike sa drugih web stranica. Preduvjet je da pružatelji tog sadržaja (u daljnjem tekstu "davatelj treće strane") prepoznaju IP adresu korisnika; jer bez IP adrese nisu mogli poslati sadržaj pregledniku odgovarajućeg korisnika. IP adresa je stoga potrebna za prikaz ovog sadržaja. Nastojimo koristiti samo sadržaj čiji davatelji usluga upotrebljavaju samo IP adresu za isporuku sadržaja. Međutim, nemamo utjecaja na to ako treće strane daju IP adresu, npr. osim u statističke svrhe.

 

Matomo (bivši Piwik)

Na ovoj web stranici koristimo softver „Matomo“ (www.matomo.org), uslugu koju pruža InnoCraft Ltd., 150 Willis St, 6011 Wellington, Novi Zeland. Matomo je platforma za web analitiku otvorenog koda. Platformu za web analitiku koristi vlasnik web stranice kako bi mjerio, prikupljao, analizirao i izvještavao podatke o posjetiteljima u svrhu razumijevanja i optimizacije svoje web stranice. Softver Matomo postavlja kolačić (tekstualnu datoteku) na vaš sustav po kojem se vaš preglednik može prepoznati. Ako se pristupa podstranicama na našoj web stranici, pohranjuju se sljedeći podaci:

 

- IP adresa, skraćena za zadnja dva bajta (anonimizirana)

- lokacija korisnika

- stranica koja se pregledava i vrijeme

- stranica preporuke (URL prethodne stranice koju ste posjetili)

- URL-ovi stranica pregledanih nakon prve podstranice

- korišteni preglednik i dodaci, operativni sustav i rezolucija zaslona

- vrijeme provedeno na našoj web stranici

 

Podaci koje prikuplja Matomo pohranjuju se na našim vlastitim poslužiteljima. Podaci se ne prenose trećoj strani.

 

Pravna osnova

Pravna osnova za obradu podataka je čl. 6. st. 1 lit. f) DSGVO.

Svrha obrade podataka / legitimni interesi

Obrada vaših osobnih podataka kao što su kolačići pomaže nam prepoznati što na našoj web stranici funkcionira, a što ne. Na primjer, pomaže nam prepoznati je li način na koji komuniciramo zanimljiv ili ne i kako možemo bolje organizirati strukturu web stranice. Naš tim ima koristi od obrade vaših osobnih podataka i oni izravno djeluju na web stranici. Obradom osobnih podataka možete profitirati od web stranice koja postaje sve bolja i bolja. Vaši podaci će se koristiti samo za poboljšanje korisničkog iskustva na našoj web stranici i pomoć u pronalaženju informacija koje tražite. Podaci se nikada neće koristiti za osobnu identifikaciju korisnika web stranice i nikada se neće spajati s drugim podacima. Anonimizacijom IP adrese vodimo računa o legitimnom interesu korisnika za zaštitu osobnih podataka.

 

Primatelj osobnih podataka

Osobni podaci primljeni putem Matoma šalju se na:

- Našu tvrtku

- Naši pružatelji usluga: rockit GmbH, A-1150 Wien

- Naša hosting tvrtka World4You, Internet Services GmbH, Hafenstraße 35, A-4020 Linz

 

Razdoblje zadržavanja

Podaci se brišu čim se više ne koriste u naše svrhe.

 

Vaša prava

Pošto Matomo obrađuje osobne podatke temeljem legitimnih interesa, možete ostvariti sljedeća prava:

1. Pravo pristupa: U svakom trenutku nas možete zatražiti pristup vašim osobnim podacima.

2. Pravo na brisanje: U svakom trenutku možete od nas zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje obrađujemo o vama.

3. Pravo na prigovor: Možete se usprotiviti praćenju vaših osobnih podataka u razdoblju od dvije godine koristeći sljedeću mogućnost isključivanja. Imajte na umu činjenicu da se opt-out kolačić koji ste postavili uklanjanjem oznake iz sljedećeg okvira briše kada izbrišete sve kolačiće.

 


KONTAKT

Prilikom uspostavljanja kontakta sa nama (na primjer putem internetskog obrasca ili e-pošte), detalji korisnika pohranjeni su u svrhu obrade zahtjeva, kao i u slučaju dodatnih upita. Nećemo dijeliti te podatke bez vašeg pristanka.

U svrhu osiguranja adekvatnih informacija i sigurnosti sustava, kao i otkrivanja i prikladnog tretmana zlonamjernog softvera, naš poslužitelj e-pošte stvara zapisničke podatke o obrađenom prometu e-pošte. Kada nam pošaljete e-poštu, bilježe se sljedeće informacije: e-pošta i IP adresa kao i ime primatelja, broj primatelja, e-pošta i IP adresa, ime pošiljatelja, predmet, datum i da bi mogli klasificirati vrijeme poruke o primitku od strane poslužitelja, prvih 50 bajtova poruke u zaglavlju datoteke priloga, kada je poruka označena kao neželjena pošta, veličina poruke, razvrstavanje po riziku spama i status dostave. Provjera e-pošte i razvrstavanje spama ili zlonamjernog softvera u prvom koraku je automatizirana; Samo u slučaju sumnje na pojedinačne e-mailove - eventualno u dogovoru s primateljem - podvrgavaju se bližem ispitivanju od strane posebno odgovornih osoba. 


NEWSLETTER

S newsletterom vas obavještavamo o nama i našim ponudama. Ako želite primati newsletter, tražimo od vas valjanu e-mail adresu i podatke koji nam omogućuju da potvrdite da ste vlasnik adrese e-pošte odn. da njen vlasnik pristane primati newsletter. Nadalje, bilježe se pristupni podaci i podaci o praćenju za newsletter. Ti se podaci koriste isključivo za analizu, optimizaciju i slanje newslettera i prenose se na treću stranu. Registracijom za newsletter spremimo vašu IP adresu i datum registracije. Ova pohrana služi isključivo kao dokaz u slučaju da treća strana zloupotrijebi e-mail adresu i prijavljuje se bez znanja vlasnika adrese koji se je prijavio na newsletter. Vaš pristanak za pohranu podataka, e-mail adresu i njihovu upotrebu za slanje newslettera može se u bilo kojem trenutku opozvati. Opozivanje se može obaviti putem linka koji se nalaze u newsletterima.


SIGURNOST PODATAKA

Poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka i zloupotrebe. Vaši se podaci pohranjuju u sigurnom, najsuvremenijem poslovnom okruženju.


PRAVA KORISNIKA

Pravo na informacije: Imate mogućnost traženja potvrde o tome dali ćemo i u kojoj mjeri obrađivati vaše podatke.

Pravo na ispravak: Ukoliko se osobni podaci neprekidno ili neispravno obrađuju, možete u bilo kojem trenutku zatražiti ispravak ili nadopunu.

Pravo na brisanje: Također je moguće zatražiti brisanje vaših osobnih podataka ako su obrađeni nezakonito ili obrada neprimjereno ometa vaše legitimne interese.

Pravo na ograničenje: Od nas možete zahtijevati ograničenje obrade vaših podataka u slučaju ako je točnost podataka sporna i to za razdoblje koje je potrebno za provjeru točnosti podataka, obrada podataka je nezakonita i niste od nas tražili brisanje podataka, naši podaci za predviđenu svrhu više nisu potrebni, ti podaci su vam još uvijek potrebni za dokazivanje prava  ili pravni zahtjev, ili ste uložili prigovor protiv obrade podataka.

Pravo na prijenos podataka: Možete zatražiti da vaši podaci koji su nama povjereni vama budu dostupni u strukturiranom, upotrebljivom i strojno čitljivom obliku, ukoliko mi te podatke na temelju vašega odobrenja ili izvršenja ugovora međusobno obrađujemo i ta obrada se odvija pomoću automatiziranog postupka.

Pravo na prigovor: Ukoliko mi obrađujemo vaše podatke za obavljanje poslova od javnog interesa, izvršavanjem javnih ovlasti ili se pozivamo prilikom obrade na važnost zaštite naših opravdanih interesa, možete uložiti žalbu protiv obrade tih podataka ukoliko postoji važan interes za zaštitu vaših podataka. Slanje oglasa možete uvijek otkazati bez navođenja razloga.

Pravo na žalbu: Ukoliko smatrate da je povrijeđen hrvatski ili europski zakon o zaštiti podataka, molimo da se prvo obratite na adresu info@reiwag.hr Iznad toga, postoji pravo žalbe, koji možete ostvariti preko hrvatske agencije za zaštitu podataka (azop.hr) ili preko nadzornog tijela unutar EU.

Za korištenje svojih prava, molimo da kontaktirate info@reiwag.hr

Izvršavanje bilo kojeg od ovih prava ne utječe na izvršavanje ugovornih obveza. U slučaju sumnje, možemo zatražiti dodatne informacije za potvrdu vašeg identiteta. To služi u svrhu zaštite vaših prava i privatnosti.

 

PROMJENA OVE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova se Pravila o privatnosti odnose na primjenjivu pravnu situaciju. Izričito zadržavamo pravo na buduće promjene ili prilagodbe. Stoga Vas molimo da povremeno pročitate ova pravila o privatnosti kako bI ostali obaviješteni o korištenju osobnih podataka s naše strane.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Naša ponuda sadrži linkove na vanjske web stranice trećih strana na čije sadržaje mi nemamo utjecaja. Stoga ne možemo preuzeti odgovornost za te vanjske sadržaje. Za sadržaje stranica povezanih linkom uvijek je odgovoran davatelj usluga ili operator. Stalna kontrola sadržaja povezanih stranica nije prihvatljiva bez konkretnih naznaka povrede prava. Nakon obavijesti o kršenju prava, odmah ćemo ukloniti takve linkove.